Home » Wonen, zorg & welzijn » Woongroep

Woongroep

Bekijk hier een videorondleiding door een woongroep

Wonen bij Sint Anna is leven met individuele vrijheid. Elke woongroep, vernoemd naar een plant of gewas uit het Maasheggen-gebied, bestaat uit 8 bewoners en beschikt over een gezamenlijke huiskamer en keuken. In de huiskamer is er ruimte om met medebewoners televisie te kijken, naar muziek te luisteren, een spelletje te spelen of een kopje koffie te drinken. Daarnaast worden de maaltijden genuttigd in de huiskamer samen met de medebewoners van de woongroep. De woonzorgbegeleiders zorgen voor de maaltijden en het drinken gedurende de dag. Wij willen graag dat u zich bij Sint Anna thuis, veilig en vertrouwd voelt. 

Multifunctionele ruimte

Iedere woongroep beschikt over een multifunctionele ruimte. Deze bevindt zich in de gang bij de appartementen. Hier kunnen bewoners zich even terugtrekken, een spelletje spelen of deelnemen aan een activiteit. Deze ruimte fungeert als het ware als een extra huiskamer. 

Balkon

Bewoners kunnen genieten van de buitenlucht en uitzicht op het grote balkon. Per twee woongroepen wordt een balkon gedeeld. Het balkon is 72m2 groot en biedt dus volop ruimte.

Bezoek

Wij hanteren geen bezoektijden. Bewoners kunnen bezoek ontvangen wanneer zij willen. Zo veel mogelijk zoals thuis. Dat is één van de uitgangspunten van het wonen bij Sint Anna. Dat houdt ook in dat uw naaste, andere bewoners en medewerkers het op prijs stellen als u regelmatig uw naaste opzoekt. Tijdens uw bezoek kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de keuken om samen te koken, kunt u samen een kopje koffie drinken op het balkon of met enkele bewoners een spelletje spelen. 

Maaltijden

De maaltijden vormen een belangrijk moment op de dag. Daarom geven we hier ook veel aandacht aan, ook qua voorbereiding. We houden rekening met de jaargetijden voor de menukeuze en werken met een cyclus van 4 weken die 3 maal per seizoen terugkomt. Lust een bewoner een bepaalde maaltijd niet, dan bestelt de woonzorgbegeleider een alternatief. 

Daarnaast is het mogelijk om in overleg met het zorgteam de keuken van de woongroep te gebruiken om zelf (een deel van) de maaltijd te bereiden. Bijvoorbeeld zelf de aardappels schillen en koken, maar de groenten en het vlees worden aangeleverd en hoeven slechts warmgemaakt te worden in de woongroep. Familieleden zijn in overleg met de zorg ook welkom om te komen koken voor en met de woongroep.

Vragen?

Heeft u nog vragen over het wonen bij Sint Anna? Probeer de zoekfunctie bovenaan de pagina of vul het contactformulier in.