Home » Werken bij » Collega's aan het woord » Verzorgende IG Nachtdienst Lia

Lia werkt al enkele jaren bij Sint Anna als Verzorgende IG in de nachtdienst. 

Toen ik 16 was startte ik al in de zorg, inmiddels werk ik nu twee jaar in de nachtdienst bij Sint Anna. Ik zag de advertentie, heb gereageerd en kom meteen aan de slag. Ik vind het fijn om in de nacht te werken, ik slaap nooit zo veel en zo heb ik dus ook nog wat aan de dag! Ik maak de roosters voor ons team van negen collega's. Dat is best een uitdaging, want we kunnen wel versterking gebruiken. We hebben een heel fijn team, er is veel waardering voor elkaar, we vangen elkaar op, wisselen feestdagen af.

Om 23:00 uur start de dienst van het nachtdienstteam. Daarvoor hebben ze een overdracht met de collega's die avonddienst hadden. “Meestal gaat twee minuten later al de eerste bel. 

"Wat mij betreft zou iedere (nieuwe) collega (ook de dag en avondcollega's) eens een nacht mogen meedraaien met ons. Dus bij deze, je bent welkom!

Je bent echt de hele nacht druk. Mensen die overdag of 's avonds werken denken soms dat we 's nachts niet veel hoeven te doen, maar veel mensen slapen overdag en zijn daardoor juist extra onrustig in de nacht. Hier ligt nog een uitdaging of we overdag mensen actiever kunnen laten zijn, zodat de nacht is om te slapen.

We werken 's nachts met een klein team. Dat is soms best een uitdaging, de collega's hebben overdag één afdeling, wij hebben samen een heel huis. Er is geen nacht hetzelfde. Ik werk zelf veel bij de afdelingen met kleinschalig wonen. Ik vind dat leuk, omdat je dan wat ander contact hebt met de mensen. Bewoners zijn heel dankbaar. Er kunnen 3 bewoners boos zijn, maar als de 4e blij is, is dat heel veel waard. Maar we zijn ook van betekenis als een bewoner komt te overlijden. Dan vind ik het belangrijk dat diegene comfortabel is en niet alleen hoeft te sterven. Mijn aandacht gaat dan ook uit naar de familie.

Ik wil dat bewoners de beste zorg krijgen die mogelijk is, daar ‘vecht’ ik voor! Er zit nog veel in 'mijn vat’ waar ik anderen van kan laten leren. Daarom begeleid ik ook collega's in hun traject naar Verzorgende IG. Dat wat zij leren, moeten ze straks ook in de praktijk kunnen brengen. Ik vind het een eer dat mijn collega's mij hebben mij gevraagd om hen te begeleiden. Ik wil ook zelf dingen blijven leren. Ik vind het zonde als ik niets meer zou leren.

Ik weet écht waarvoor ik dit werk doe. Ik wil in ieder geval niet meer switchen, ik wil hier een fijne werkplek maken tot dat ik met pensioen ga!  

Wil jij dit ook?

Lijkt jou een baan als Verzorgende IG in de nachtdienst ook interessant? Bekijk onze vacatures. 

Alle vacatures