Home » Over Sint Anna » Duurzaamheid

Bij Sint Anna vinden we duurzaamheid belangrijk en proberen we onze bijdrage te leveren aan een groenere zorg. 

Bekijk hieronder welke initiatieven er op het moment al genomen worden. 

We streven naar een milieuvriendelijke aanpak door onze gasloze infrastructuur. Met een geavanceerd warmtepompsysteem en klimaatbeheersingssysteem zorgen we voor comfortabele en duurzame omstandigheden voor bewoners, medewerkers en bezoekers.

Wij geloven in verantwoord afvalbeheer. Daarom scheiden we ons afval zorgvuldig en bevorderen we recycling binnen onze faciliteit. Door deze inspanningen verminderen we onze ecologische voetafdruk en dragen we bij aan een schonere omgeving.

Ons toegewijde Green Team bestaat uit gepassioneerde collega's die zich inzetten voor het optimaliseren van al onze duurzaamheidsinitiatieven. Met hun innovatieve ideeën en inspanningen stimuleren ze een cultuur van bewustzijn en actie binnen onze organisatie.

We nemen actieve maatregelen om voedselverspilling te verminderen. Door het aanpassen van portiegroottes en het aanbieden van een gezond assortiment in onze brasserie, streven we ernaar om voedselverspilling te minimaliseren en tegelijkertijd gezonde eetgewoonten te bevorderen.

Als onderdeel van ons streven naar duurzaamheid hebben we geïnvesteerd in zonnepanelen. Door gebruik te maken van zonne-energie verminderen we onze afhankelijkheid van traditionele energiebronnen en dragen we bij aan een groenere toekomst. 

Tijdens onze verhuizing naar de nieuwbouw hebben we circulair opruimen toegepast. Door hergebruik en recycling te bevorderen tijdens het opruimen verminderen we onze impact op het milieu en dragen we bij aan een circulaire economie.