Home » Nieuws » Officiële opening nieuwbouw

28 mei 2024

Officiële opening nieuwbouw met onthulling kunstwerk

Boxmeer, 28 mei 2024  

Na jaren van hard werken is het zover: de nieuwbouw van het moderne verpleeghuis Sint Anna Boxmeer, aan de Veerstraat, is officieel geopend. De feestelijke onthulling van een nieuw kunstwerk markeerde deze mijlpaal. Het kunstwerk, dat op het voorhof van het verpleeghuis is geplaatst, werd geschonken door de Zusters van Julie Postel en onthuld door Saskia Boelema, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, en zuster Annelies Roelandt, Regionale Overste van de zusters van Julie Postel in Nederland.  

Onthulling kunstwerk

Saskia Boelema sprak tijdens de ceremonie haar waardering uit voor de nieuwbouw en het kunstwerk: "Dit prachtige kunstwerk symboliseert niet alleen de vernieuwing van Sint Anna, maar ook de toewijding en zorg waarmee dit verpleeghuis haar bewoners en medewerkers omringt. Het is goed gelukt om een echt ‘thuis’ te maken met een concept dat rekening houdt met de toekomst op het gebied van duurzaamheid, milieu, gezondheid en energie. Ik vind het een eer om deel uit te maken van deze bijzondere gelegenheid." 

De onthulling werd bijgewoond door genodigden en belangstellenden, die met bewondering het kunstwerk onthulden.  

Over het kunstwerk  

Zuster Annelies Roelandt lichtte het kunstwerk toe: “138 jaar nadat de congregatie van de zusters van Julie Postel zich vestigde in Boxmeer, staat er in onze kloostertuin nieuwbouw op oude grond. Als blijvende herinnering schenken wij deze drie symbolische bomen aan Sint Anna: de eik, de linde, en de appelboom. Elke boom is een verwijzing naar één van de drie grondlegsters, de stichteres Julie Postel, Soeur Placide en Soeur Marthe. Het herinnert aan onze missie en we hopen dat het blijft inspireren om met liefde te blijven zorgen voor wie dat nodig heeft.” Het kunstwerk is gemaakt door Judith Kuijpers. 

Nieuwbouw 

De nieuwbouw van Sint Anna Boxmeer biedt een fijne leef- en werkomgeving voor bewoners en medewerkers. Het verpleeghuis beschikt over de nieuwste mogelijkheden op het gebied zorgtechnologie, wat bijdraagt aan de kwaliteit van leven en werken. Er zijn 20 kleinschalige woongroepen, met in totaal ruimte voor 160 bewoners. Een huiselijke sfeer, veel licht en groen staan centraal in het ontwerp. Daarnaast is er nog een belevingstuin in aanleg, die de leefomgeving verder zal verrijken. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via communicatie@sintannaboxmeer.nl.

Ga terug naar het menu