Home » Nieuws » Circulair opruimen bij verhuizing

10 juni 2024

Circulair opruimen bij verhuizing

Meer dan 500m3 aan spullen. Dat zijn 17 zeecontainers. Vol met spullen uit het voormalig­­­­­­­ hoofdgebouw van Sint Anna. Dat is wat Mondial Movers van Dijk ophaalde bij Sint Anna na de verhuizing naar het nieuwe gebouw. Een enorme hoeveelheid rollators, bedden en nog veel meer die nog een tweede leven konden krijgen.

Stijn van Dijk is samen met zijn broer eigenaar van Mondial Movers van Dijk. Dit verhuisbedrijf verzorgde de verhuizing van het voormalig hoofdgebouw van Sint Anna naar de nieuwbouw. Een enorme operatie. Maar het gaat verder dan spullen verplaatsen van A naar B voor Stijn. Hij vindt het belangrijk dat er zo weinig mogelijk weggegooid wordt bij een grote verhuizing. Daarom zette hij een re-use tak op voor het bedrijf.

“Er werd zo veel weggegooid dat wij daar iets op wilden verzinnen. Niet klagen, maar zelf iets verzinnen. Door faillissement van een opkoper kwamen we in contact met hun klanten en zijn we in het gat gesprongen. Inmiddels nemen steeds meer zorginstellingen (en andere bedrijven) de diensten voor het ciruclair opruimen af. Zij kiezen bewust voor een duurzame manier van opruimen in plaats van een goedkoper alternatief (vernietigen). We hebben een heel breed netwerk om spullen te plaatsen. Speelgoed doneren we aan een stichting, boeken gaan naar een speciaal fonds etc. We worden nu ook benaderd door andere partijen om dit zelf ook te gaan doen. We zijn echt uniek hierin.”

Stijn legt uit hoe circulair opruimen werkt: “Wij ruimen op verzoek van onze klant een gebouw of bepaalde ruimte leeg en zorgen er daarna voor dat het zo snel mogelijk bij een nieuwe gebruiker terecht komt. Ik heb inmiddels een groot netwerk, waardoor ik veel spullen al snel kan herplaatsen. De IKEA-kasten van Sint Anna kon ik bijvoorbeeld direct plaatsen bij een bedrijf dat buitenlandse arbeiders huisvest. Ik bekijk vooraf wat er staat en probeer daar al, voordat het opgehaald wordt, een passende klant bij te vinden. Wat er niet rechtstreeks herplaatst wordt komt in onze loods te staan.”

Lees het volledige artikel op pagina 6-7 van het magazine 'Anna Special'. 

volledig artikel

Ga terug naar het menu