Home » Nieuws » Zorgmedewerkers Sint Anna lopen voor Serious Request

Zorgmedewerkers Sint Anna lopen voor Serious Request

11 december 2023

Een groep gedreven zorgmedewerkers van verpleeghuis Sint Anna Boxmeer slaan de handen (en voeten) ineen voor een bijzondere actie. Zij doen dit, omdat zij een gemeenschappelijke deler zien tussen veel bewoners en ALS-patiënten; beiden zitten in de palliatieve levensfase en hebben onomkeerbare ziekten die steeds meer zorg vereisen. Desondanks kan iedereen, ongeacht de omstandigheden, van betekenis zijn voor een ander en waardevolle momenten creëren en koesteren. Dat is wat deze zorgmedewerkers iedereen willen meegeven door de acties.

Wandelen van Boxmeer naar Nijmegen
Op 22 december zet een groep medewerkers lopend koers vanaf Sint Anna naar het glazen huis, een wandeling van ongeveer 26 km. Zij laten zich sponsoren voor het goede doel. Enkele bewoners van het verpleeghuis gaan de wandelaars aanmoedigen onderweg. Uiteindelijk overhandigen de wandelaars na aankomst in Nijmegen de cheque bij het Glazen Huis. ‘Eén van de initiatiefnemers zegt daarover: “Zo willen we laten zien dat we het samen doen. Dat ouderen, ook in een verpleeghuis, hun bijdrage kunnen leveren en betrokken zijn bij de maatschappij.”

Verkoop van handwerk
Bewoners van Sint Anna hebben met liefde handwerk vervaardigd, waaronder gehaakte gelukspoppetjes, sjaals en pannenlappen. Dit handwerk is verkrijgbaar in de brasserie van Sint Anna Boxmeer. De opbrengst komt volledig ten goede aan de actie.

Gesponsorde Spotify muzieklijst
De laatste actie van Sint Anna is een muziekactie. Iedereen kan zijn favoriete nummer op de Spotify wandelplaylist Sint Anna laten zetten. Jolanda Rutten, coördinator informele zorg: “In onze brasserie staat een kerstboom gevuld met 'kerstballen', waarop iedereen zijn favoriete nummer schrijft in ruil voor een (kleine) donatie. De nummers worden verzameld op een Spotify-lijst, die de wandelaars kunnen beluisteren tijdens hun wandeltocht.”

Doneren
Wil je ook een bijdrage leveren? Steun onze actie door hier te doneren. Alvast bedankt! 

Iedere dag een mooie dag
Bij Sint Anna wordt ernaar gestreefd om van iedere dag een mooie dag te maken. Meedoen aan de actie past dan ook binnen dit gedachtegoed. Mariëlle Verberck, communicatieadviseur: “We hopen op veel donaties voor onze acties, zodat we een mooie cheque kunnen aanbieden op 22 december. Op die manier kunnen we uiteindelijk ALS-patiënten helpen om ook te proberen van iedere dag een mooie dag te maken.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jolanda Rutten via j.rutten@sintannaboxmeer.nl

Bekijk de flyer

 

Ga terug naar het menu