Home » Nieuws » Nieuwe rolstoelfiets dankzij Stichting Arnold Uleyn

14 juli 2023

Nieuwe rolstoelfiets dankzij Stichting Arnold Uleyn

Sint Anna heeft een nieuwe rolstoelfiets, deze is in gebruik genomen door Mevrouw Arnold en vrijwilliger Ger. De bewoonster genoot enorm van haar ritje en voelde zich vereerd de eerste gebruiker te zijn. Dankzij een toekenning van een subsidie van Stichting Arnold Uleyn kon deze fiets aangeschaft worden.

Nieuwe rolstoelfiets
Sint Anna beschikte al over een rolstoelfiets, maar de accu en de motor functioneerden niet meer goed. Manager bedrijfsvoering Fred Bekenkamp: “We deden een aanvraag voor een nieuwe accu en motor, maar het werd een nieuwe fiets! We hebben de fiets gekregen, omdat we voldoen aan de doelstellingen van de stichting. De fiets is voor ouderen, het gaat eenzaamheid tegen, we zijn in de juiste regio gelegen en vrijwilligers zetten zich in om de fiets te gaan gebruiken.”

Bewoners en vrijwilligers blij met de nieuwe fiets
Vrijwilliger Ger fietst wekelijks met bewoners. Met de een kletst hij, de ander geniet in stilte van de prachtige omgeving. Ger kwam blij en dankbaar terug na zijn eerste rit: ‘Ik heb nu ongeveer 10 km gereden en de accu is maar één streepje achteruitgegaan, wat een grote actieradius voorspelt. De bewoners vinden het fijn dat ze weer mee kunnen gaan fietsen, zelfs als ze in een rolstoel zitten. Het is een perfecte fiets!

Rolstoelfiets binnenkort ook door mantelzorgers te gebruiken
Tot nu toe konden bewoners alleen op pad met een vrijwilliger. Dit in verband met de aansprakelijkheid. Er is nu goed nieuws te melden, de verzekering is (bijna) rond. Op korte termijn kunnen mantelzorgers alsnog met hun naaste een rondje gaan fietsen met de rolstoelfiets. Vanwege de vakantietijd en het inregelen van de praktische zaken die hierbij komen kijken is de verwachting dat de rolstoelfiets vanaf medio augustus te leen is.

Stichting Arnold Uleyn
Stichting Arnold Uleyn zet zich in om de eenzaamheid onder ouderen te verminderen door de inzet van vrijwilligers. Dit doen zij in Nijmegen en de regio ten zuiden van Nijmegen waartoe Boxmeer behoort. Ze krijgen veel kleinschalige aanvragen voor buurtactiviteiten, maar ook grotere aanvragen zoals duofietsen.

Ga terug naar het menu